Stockholm vill arrangera Fn:s miljökonferens

FN har börjat planera för en ny miljökonferens år 2022. Det grönblåa styret vill att konferensen hamnar i Stockholm.

Sverige kan bli värd för FN:s stora miljökonferens 2022 meddelade regeringskansliet idag. Planen är att konferensen ska hållas i huvudstaden.

– Stockholm är i framkant när det gäller arbetet med en hållbar omställning – och så ska vi även fortsatt vara. Vi har högt ställda mål och jobbar inom stadens samtliga verksamheter för att möta framtidens utmaningar, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i en kommentar.

Med tanke på vårat klimatsmarta tänkande här i Sverige tycker många att det är rimligt att Stockholm ska hålla i miljökonferensen. Sedan 1972 har Stockholm blivit en stad med renare vatten och renare vatten. Användningen av fossila bränslen har dessutom minskat kraftigt. Det är något vi stolt visar upp.

Om konferensen hamnar i Stockholm skulle det vara 50 år sedan vi höll i den allra första miljökonferensen.

Lämna ett svar