Här hittar du årets julmarknader

För dig som älskar julen och inte kan hålla sig till December, du behöver inte vänta längre. Julen har redan nått Stockholm! Här nedan listar vi fyra julmarknader i Stockholm som definitivt är värt ett besök för att boosta julstämningen.

Först på listan är Stockholms mesta julmarknad. På Stortorget i Gamla stan den från den 23 november till 23 december varje dag klockan 11-18 hittar du de röda stånden som i så många år befunnit sig där varje jul. Som vanligt säljs pepparkakor, glögg, ostar, godis och andra julinspirerade hantverk. Framträdanden ska förväntas, vare sig du har vägarna förbi eller ej rekommenderas en tur förbi Stortorget.

Skansen bjuder givetvis på traditionsenlig mysig julmarknad där vi färdas bak i tiden och får se hur julen firades förr. Varje lördag och Söndag på Djurgårdsslätten 49-51 från 30 november till 22 december finns möjligheten att bevittna hantverkare som arbetar i sina verkstäder och hus, fullspäckade husfasader med juldekorationer och mumsiga bakelser för den som sugen på något sött. Julpyssel finns tillgängligt såklart!

För alla design- och hantverksintressenter är Färgfabriken ett solklart val. Förutom att det finns utebar med varma drycker och saffransmunkar kan du handla konstverken direkt från formgivarna. Livemusik och café finns också på plats. Du hittar marknaden på Lövholmsbrinken 1 under 7-8 december. Som du ser är det endast 2 dagar så planera väl ifall du vill ge Färgfabriken ett besök!

Kungliga Hovstallet hittar den 28 november – 1 december på Väpnargatan 1 kan du hitta guidade turer om kungliga företeelser såsom smidesprodukter i smedjan, men varför inte hälsa på kungens hästar. För 100kr per person och fri entré för barn under 12 år i målsmans sällskap, får ni ge er in i kungligheternas värld i julatmosfär. På plats finns även ett sjuttiotal hantverkare och en matbod!

Dessa är ett axplock julmarknader i Stockholm i år som definitivt är värda ett besök. Känner du att ingen av dessa är något för dig kan du vara lugn, i Stockholm kommer hundratals julmarknader att hållas och det finns garanterat en julmarknad för alla!

Lämna ett svar