Fastighetsförvaltning

Fastighetsförvaltning är ett perfekt sätt att se till att en fastighet håller måttet oavsett vad den utsätts för över tid. Förvaltning är ett brett begrepp som innefattar fler mer specificerade uppgifter. Varje förening har möjligheten att anlita en förvaltare för att säkerställa trygghet och bekvämlighet till de boende. De flesta förvaltningsföretag erbjuder hjälp med:

  • Teknisk förvaltning
  • Ekonomisk förvaltning
  • Energitjänster
  • Fastighetsservice
  • Trygghetstjänster
  • Ombyggnad och renovering

Med andra ord, allt som en fastighet kan behöva. Är du fastighetsägare i Stockholm och inte har full koll på vad det innebär förklarar vi gärna lite kort och koncist om vad det handlar om.

Har du inte tillräckligt med tid eller kunskap för att exempelvis kontrollera att lekplatsen är säker för barn, tvättmaskinerna fungerar eller se till att besiktningar utförs gör förvaltaren allt åt dig. En regelbunden fast månadsavgift kan absolut vara värt det då du sparar så mycket tid och samtidigt får professionell hjälp. Inom teknisk förvaltning ingår även hjälp med försäkringsadministration och kontroll över huruvida fastighetsföreningen uppfyller krav och lagar.

Med ekonomisk förvaltning menas den förvaltning som tar hand om ekonomin. Tjänster såsom bokföring, bokslut och redovisningstjänster ingår. Ekonomisk förvaltning hjälper inte bara fastigheten att hushålla om sina resurser, utan även hur du kan effektivisera genom att vara sparsam i rätt lägen.

Lämna ett svar