Turista Stockholm med husbil

I tider som dessa är det svårt att hitta ett bra resmål, med tanke på reserestriktionerna som folkhälsomyndigheten tipsar om. Men med denna artikel är syftet att informera om de möjligheter som finns för att kunna få ut sin semester på ett så bra sätt som möjligt.

Vi alla vet om trängseln och alla stora folkmassor som finns i Stockholm, som vi helst vill undvika på ett eller annat sätt. Här kommer ett utmärkt alternativ för dig som som inget hellre vill undkomma dessa strulmoment, samtidigt som du förmodligen tillbringar din semester på ett nytt sätt. Första gången man hör om en husbilssemester kanske det inte lockar. Men om du hyr husbil i Stockholm kommer du att bli nöjd. Husbilarna som finns tillhands är perfekt anpassade för alla umgängen, från en till sex personer. Det som dessa husbilar erbjuder förutom trevnad och bekvämlighet, är ett äventyrligt sätt att utforska Stockholms finaste campingställen. Som det nämndes tidigare är en husbilssemester ett bra sätt att komma undan folkmassorna och trängseln, för att inte nämna att detta resesätt även respekterar restriktionerna som folkhälsomyndigheten tipsar om.

Det härliga med Stockholm är det stora utbudet av saker att uppleva. I norrort finns Norrtälje och Östhammar som bjuder på lugn, och en härlig upplevelse i naturen. Samtidigt kan man besöka den historiska herrgården och Vallonsmedjan Österbybruk för den som är lite historiskt intresserad, där goda möjligheter för shopping på lokalt hantverk och antikviteter finns. Självklart finns det även vandringslängor för de som vill njuta av naturen på ett bra sätt. Upplandsleden erbjuder skogsstigar men även öppna landskap där du kan ta dig fram mellan Roslagens bruk.

För de som däremot är ute efter annat än Roslagen med husbilen, finns även Långholmen i söder, vid Hornstull. Där man kan ställa upp på en guidad kajaktur i det vackra Stockholm. Om man söker något mer kulturellt men fortfarande i söder, så finns det även ett intressant fängelsemuseum precis vid Långholmen också. Dessa ställen ligger även lämpligt till för att ställa husbilen, då man kan ställa husbilen precis vid Långholmens egna lilla campingplats och sedan promenera dit man vill. Sedan finns ju även Tantolundens campingplats som alternativ, vilket även ligger nära Tantolundens minigolfbana som jag starkt rekommenderar, speciellt för er som har barn. Minigolfbanan stod nämligen som värd för VM 2011 och känslan att spela på en VM-arena kan vara en häftig upplevelse!

Se husbilssemestern som någonting nytt du, men kanske även dina barn kommer uppskatta. Testa på det lugna och stilla campinglivet, och upptäck med husbilarna från Stockholm sidor av staden, där det fridfulla tar över oavsett om du åker norr eller söder i Stockholm.

Lämna ett svar